Categorii de gazon artificial

De la aparitia sa, in urma cu 50 de ani, si pana in prezent, evoltia modului de fabricare a gazonului artificial a dus la o diversificare si o multiplicare a ariilor in care folosirea acestuia nu este doar o alternativa ci chiar o recomandare.

Aceste arii sau domenii, in care poate fi utilizat foarte usor gazonul artificial, sunt din domeniul sportului, al peisagisticii sau al designului interior. Voi alcatuit in continuare o scurta prezentare a fiecaruia urmand ca dumneavoastra, in cazul in care va hotarati pentru o anumita categorie, sa va informati in continuare mai temeinic. 

În cazul domeniului sportului de cele mai multe ori se alege un gazon artificial de tip mixt, care sa ofere posbilitatea oricarui tip de joc sportiv sa aiba loc, detalii precum inaltimea firului sau materialul pot duce de la un sport la altul, la imbunatatirea unuia si la inrautatirea altuia. De aceea in cazul tipului mixt este folosit un fir de maxim 20 de MM. 

Se poate opta insa si pentru un gazon special fabricat pentru fotbal, unde lungea firului trebuie sa fie intre 50 si 55 de MM. Apoi mai sunt gazoane pentru tenis, sau pentru alergare unde firul trebuie sa fie de mica inaltime, de pana in 20 de MM. In cazul handball-ului dar si a baschetului firul trebuie sa fie mai mic de 13 MM. Deci in fiecare caz avem de unde alege ce varianta dorim in functie de scopurile si afacerea pe care o conducem. 

În cadrul peisagisticii dar si a designului interior, detalii atat de tehnice, precum lungimea firului nu mai sunt intru totu importante. Chestiuni ce tin de estetica devin mai importante. Si in acest caz putem vorbi de diferente, in special in privinta materialului. Astfel este indicata polietilena in schimbul nailonului. Aceasta ofera un verde mai uniform si mai natural, fata de nailon.