Avantajele unui gazon sintetic

Creat in prima instanta strict pentru utilizari in domeniul sportiv, suprafetele din gazon sintetic s-au raspandit si in domenii precum peisagistica si decoratiuni.

Toate necesitatile de intretinere ale unui gazon natural, precum tunderea, irigarea, insamantarea, portejarea impotriva daunatorilor, etc; sunt eliminate de catre aceste suprafete ce prezinta acelasi impact vizual si sunt aproape fidele la atingere.

Gazonul sintetic este fabricat in marea majoritate a cazurilor din polietilena. Nu se supune conditiilor meteo nefavorabile si isi mentine „ verdele” pentru o perioada mult mai indelungata decat cel natural. Constientizand aceste avantaje, oamenii au inceput sa foloseasca acest tip de gazon si in propriile lor gospodarii, amenajandu-si gradinile din spatele casei, unde se joaca copiii cu cateii, unde isi beau cafeaua dimineata sau fac un gratar cu familia si prietenii. Dat fiind volumul mare de uzura, gazonul artificial are avantajul de a fi mult mai rezistent la aceste actiuni decat unul normal. Timpul economisit prin elimniarea tuturor activitatilor ce implica intretinerea gazonului natural este si el decisiv in alegerea clientilor.

Daca doriti sa va amenajati peluza dumneavoastra cu gazon sintetic, contactati o firma furnizoare care sa va ofere si serviciul de consultanta. Aceasta va va prezenta cele mai bune solutii in functie de nevoile dumneavoastra, suprafata de care dispuneti si modul de utilizare a acestuia. 

De asemenea, amenajarile cu  gazon sintetic reprezinta un avantaj pentru piata imobiliara, orice amenajare de acest tip crescand  valoarea proprietati. 

Daca detineti un hotel sau o pensiune, o amenajare de acest gen poate reprezenta o sursa de atragere a clientilor, creandu-le un spatiu de recreere sau de joaca fara a fi incomodati de eventualele neplaceri cauzate de un gazon natural afectat de vreme.

 

In concluzie, gazonul sintetic are mai multe folosinte decat in domeniul sportiv, fiind foarte accesibil si consumatorilor casnici. Marile lui avantaje sunt cele de ordin economic, dar si de durata indelungata de folosinta fata de gazonul natural.