Avantajele unei investitii in gazon artificial

Vom prezenta in cele ce urmeaza cateva avantaje privind investitia in amenajarea cu gazon artificial, fie ca vorbim de domeniul sportiv sau in propria gospodarie.

Gazonul artificial a fost respins de catre reprezentantii din lumea sportului la inceputurile acestei industrii deoarece nu ofera aceeasi calitate in practicarea jocului precum gazonul natural. In secolul XXI putem spune ca aceste vorbe sunt contrazise de catre studii de specialitate privind calitatea actului sportiv pe suprafata artificiala. Beneficiind de dezvoltarea de noi tehnologii de fabricare, gazonul artificial a castigat un loc meritat in sportul amator si de peroformanta in fotbal, tenis, golf, minigolf , atletism, etc. Un studiu efectuat pentru evaluarea performantei sportive pe un gazon artificial a relevat faptul ca distanta parcursa de jucatorii de fotbal a fost cu putin peste distanta pe care in mod normal o parcurg pe un teren normal. De asemenea, fluenta jocului, rapiditatea paselor si mobilitatea in teren nu a relevat diferente comparative cu suprafata normala. Atunci va intrebati, pprobail, de ce sa investim intr-un gazon artificial daca din punct de vedere sportiv imita caracteristicile terenului natural. Raspunsul este simplu: costurile de intretinere sunt mult mai reduse si durata de folosinta in conditii optime creste, mai ales daca zona in care este amplasata terenul este afectata de conditii meteo precum ploaie sau zapada, care evident, afecteaza un teren normal din punct de vedere al bunei utilizari.

In acest sens, cluburile de fotbal  amatoare si profesioniste din zone precum Europa Centrala si de Est, care beneficiaza de o clima variata, apeleaza la aceasta solutie pentru a asigura sportivilor conditii bune, benefice pentru a-si pune in valoare tanelntul si a obtine performanta. 

In concluzie, gazonul artificial este o investitie benefica pentru utilizarea in sport datorita avantajelor evidente pe care le ofera din punct de vedere economic si datorita facilitatilor de practicare in conditii bune datorita dezvoltarii tehnicilor de fabricare din ultimii ani. 

Gazonul artificial s-a gasit locul nu doar in lumea sportului Avantajele pe care le ofera ii determina pe  cei care-i studiaza prorpietatile sa apeleze la gazonul artificial pentru a-si infrumuseta gradina din spatele casei sau sa-si decoreze spatiile de recreere din propria firma.

Din ce in ce mai multe amenajari de gradini, peluze, spatii publice, amenajari din fata marilor galerii comerciale se bazeaza pe acest tip de suprafata. In conditiile in care in tara noastra vremea este destul de capricioasa si privilegiul de a avea un spatiu de recreere pentru dvs, copiii dvs, rude si prieteni dureaza doar o anumita perioada din an, gazonul artificial vine cu avantajele de a-si mentine aspectul placut pe toata perioada anului si disponibil oricarui tip de folosinta. Este rezistent la uzura, este permeabil, deci nu va mai trebui sa va faceti asupra aspectului, noroios sau aparitia smocurilor de iarba. De asemenea nu veti mai trebui sa irigati acel gazon pentru a-si mentine culoarea de “verde proaspat” , in caz contrar, firele de iarba s-ar usca in lipsa precipitatiilor. Gazonul artificial va scuteste de acest effort si de costul afferent utilizarii apei.

Gazonul artificial are o textura prietenoasa la contactul dintre oameni si animale. Nu provoaca boli de piele sau alergii, prin urmare va puteti lasa copiii si animalele sa se joace in voie, fara sa va ingrijorati ca s-ar putea murdari datorita starii gazonului.

Orice astfel de amenajare reprezinta creste valoarea proprietatii dumneavoastra, indifferent ca vorbim despre propria gospodarie sau afacerea dumneavoastra.  Gazonul artificial asigura un plus de confort proprietarilor sau vizitatorilor spatiului respective, deci puteti privi genul acesta de amenajare ca pe o investitie generatoare de profit pe termen lung.

Per ansamblu, avantajele unei investitii intr-o suprafata cu gazon artificial sunt de ordin economic si generatoare de profit pe viitor in cazul in care aveti intentii de a realize tranzactii imobiliare. Este ecologic si prietenos cu mediul si la contacul copiilor si animalelor cu acesta.