Montarea unui gazon artificial

Trebuie amintit si acest aspect al mont─ârii gazonului artificial. E o etapa pe care nu o putem ignora sub nici un fel din procesul procurarii si utilizarii unui gazon artficial. Poate sa para banal prcesul, sau cat se poate de simplu, dar nu e intocmai asa. Nu poate fi comparat cu punerea unei mochete sau a unui covor pe o suprafata, desi in pricipiu putem sustine ca e vorba de acelasi lucru. 

Instalarea gazonului artificial poate fi, insa, facuta doar de o echipa specializata, deobicei cea care furnizeaza acest tip de produs. Modul de procurare poate fi diferit, sau putem vorbi de modul de fabricatie, ca fiind diferit. În unele cazuri gazonul artificial este furnizat cu liniile terenului deja incluse, ingreunand aceasta la montarea lui datorita necesitatii de potrivire exacte a liniilor, sau poat fi fabricate separat liniile de gazonul in cauza, montandu-se la un loc la momentul oprotun. 

instalare gazon artificial

O prima etapa in procesul de montare a gazonului ar fi nivelarea terenului pe care vrem sa amplasam covorul de iarba sintetica. Fie ca e direct pe pamant, fie ca turnam placa de beton. Dar indicat este sa turnam beton, in care sa lasam risturi consecutive pentru a evita craparea acestuia la contractiile aparute la schimbarile de temperatura, iar pe langa asta trebuie trasate o retea de mici canale prin care sa se asigure scurgerea apei de pe terenul special amenajat. In cazul montarii direct pe pamant, trebuie avut in vedere eliminarea tuturor reziduurilor care ar putea intepa sau taia gazonul, sau care ar putea duce la orice fel de deteriorare a acestuia. 

Pe langa aceasta trebuie tinut cont la adezivul folosit si la suprafata de suprapunere intre doua role de gazon artificial. Adezivul trebuie sa fie special pentru iarba sintetica, unul de alt fel fiind neperformant, apoi suprafata de suprapunere nu trebuie sa fie prea mica pentru a nu surveni dezlipirea prea rapida in timp.