Importanta amenajarilor pentru scoli de fotbal - Baza sportiva Sport TEAM

Scolile de fotbal reprezinta baza de la care pleaca orice performanta in materie de fotbal. Ne uitam cu invidie la alte tari care stiu ca secretul unor succese continue in sportul rege il reprezinta investitia permanenta in infrastructura si in conditiile de pregatire ale celor mici, insa mai avem si ipocrizia de a fi surprinsi atunci cand o anumita tara, mult mai civilizata din acest punct de vedere, ne arata intr-un mod sportiv foarte dur, ca sunt cu multi ani inaintea noastra.

Insa, acest lucru tinde sa se schimbe, asta si datorita initativelor unor iubitori ai fotbalului care au invatat aceasta lectie. Investitiile in scolile de fotbal, in care se vor forma viitorii campioni, devin din ce in ce mai numeroase si se bazeaza pe tehnologia gazonului sintetic bucurandu-se atat de avantaje de ordin sportiv, dar mai ales de ordin economic.

Baza pe care am construit-o in acest caz a fost pentru scoala de fotbal SPORT TEAM, folosind un gazon sintetic verde de 55 de mm, construit doua terenuri, unul de 40 x 20 de m cat si unul de 50 x 30 de m, dar si un teren de baschet, folosind gazon sintetic Essential 20mm. Pentru a permite efectuarea antrenamentelor si pe timp de seara, am instalat si nocturna aferenta terenurilor. Baza sportiva mai este dotata cu vestiare incalzite, cu dusuri, toalete si spatiu de parcare.

Consideram ca exemplul lor este demn de urmat, construindu-se baza cu baza, vom putea spera la un viitor mai stralucit in ceea ce priveste sportul in general si fotbalul in particular. Daca nu putem avea cele mai mari performante pe plan sportiv, rolul primordial al acestor baze este de a educa, de a le oferi copiilor nostri un mediu sanatos in care sa creasca atat fizic cat si mental.