Terenuri sportive pentru scoli si licee

Sistemul educational din Romania trece printr-o grea incercare datorita imaginii per ansamblu destul de nesatisfacatoare, mai ales cand presa relateaza despre rezultatele examenelor nationale, precum examenul de capacitate sau de bacalaureat.

Din punct de vedere al infrastructurii, putem vorbi despre conditii decente sau mai mult decat atat doar in liceele bune ale marilor orase. Cu toate acestea, nici macar aceste licee, pe care le numim generic “de elita” nu asigura aproximativ aceleasi conditii comparative cu liceele din marile orase europene.

Dintre toate aceste elemente, se remarca terenurile de sport. Educatia fizica in scoli si licee este vazuta peste tot in Europa ca fiind un element la fel de important ca si acumularea de cunostinte de la materiile ce desemneaza stiinte reale sau umane. In Romania, din pacate, copiii nu prea par atrasi de orele de sport si incurajati de parinti, sunt scutiti de efectuarea de efort fizic, preferand sa petreaca mai mult timp in fata calculatorului si hranindu-se in localuri de tip fast food.

Acatrans SRL incurajeaza personalul de decizie din toate scolile si liceele care pot accesa resurse sau realize proiecte pentru construirea de terenuri sportive. Astazi, este mai avantajos ca niciodata sa construiesti cel putin doua terenuri de fotbal, la marginea caruia sa se afle si o pista de atletism, pentru a-I atrage pe copii spre activitati in ceea ce priveste educatia fizica. Daca in cazul baietilor misiunea pare destul de usoara, un teren din gazon sintetic atragandu-I ca un magnet pentru a-si demnostra tehnicile observate la idolii lor, pentru fete se pot amenaja terenuri multisport pentru tenis, badminton, baschet sau volei.

Solutii sunt, importanta este initiativa pentru a implementa educatia fizica cat mai eficient in randul celor mici. Acatrans SRL va sta la dispozitie cu toata logistica si resursa umana specializata in construirea acestor terenuri.