Baza sportiva Piatra Neamt

Baza sportivea Piatra Neamt - acoperire cu structura metalica

Totul a pornit  urma solicitarii facute de beneficiar, care detinea un spatiu viran si a proiectului nostru cu care am reusit sa ii aratam benefiicile unei astfel de baze sportive cu teren sintetic, toate in urma experientei noastre in acest domeniu, beneficiarul a fost foarte incantat si am pornit la treaba.

piatra-neamt-1

Infrastructura existenta a avut nevoie de mari modificari ca sa reziste structurii metalice conform proiectului de la architect.

piatra-neamt-2

Acesta a fost proiectul bazei sportive cu gazon sintetic prezentat de noi si adaptat pe suprafata beneficiarului nostru.

Spatiul existent a fost decopertat in jur de 30 cm, a fost compactata suprafata rezultata, s-a turnat un strat de balast de 15cm , nivelarea si compactarea stratului de balast, stratul de piatra sparta de 25 de cm, nivelarea si compactarea stratului de piatra sparta, peste aceasta infrastructura la alegerea beneficiarului se poate pune patul de nisip foarte bine compactat sau stratul de beton,  in mare parte asta este infrastructura terenului de sport acoperit cu strauctura metalica si gazon artificial, sa nu uitam de drenurile longitudinale pentru scurgerea apei care se scurge de pe balon.

Pe o latura a bazei sportive unde este si accesul la o alta afacere a beneficiarului s-a zidit un perete din beton pentru o mai buna rezistenta a fundatiei in urma montarii structurii metalice.

piatra-neamt-3

Beneficiarul a ales sa faca un teren de fotbal acoperit cu structura metalica cu prelata, incalzire si nocturna  si doua terenuri cu gazon sintetic de tenis/multisport  acoperite cu balon presostatic in urma solicitarii clientilor si profesorilor de sport din oras.

piatra-neamt-4

Va prezentam si o imagine de ansamblu dupa ce am terminat infrastructura terenului de fotbal acoperit si se monteaza scheletul structurii metalice, mentionam ca au fost montate 9 arce de cerc. Arcele au fost montate pe terenul de fotbal si ridicare cu o macara de mare tonaj care trebuie pusa la dispozitia noastra de catre beneficiar.

piatra-neamt-5

Arcele au fost ridicare si montate in fundatii

piatra-neamt-6

Scheletul metalic a fost prins in fundatii cu dibluri.

piatra-neamt-7

Dupa prinderea arcelor de cerc in fundatii se toarna beton pentru sustinere

piatra-neamt-8

Arcele de cerc se prind intre ele cu traverse.

piatra-neamt-9

Scheletul metalic este sus si toate astea doar intr-o zi de lucru, in conditii meteo favorabile si fara vant puternic, asa arata scheletul nostru sus.

piatra-neamt-10

Dupa toatea acestea ne apucam sa montam prelate, care se monteaza pe latimea balonului in fasii de prelata lipite intre ele

piatra-neamt-11

piatra-neamt-12

Prelate se ponteaza partea fixa de la inaltimea de 3 m de la sol, partea de pe laterale o sa fie mobile pana la inaltimea de 3 m pentru o mai buna aerisire pe timp de vara sa nu se faca condens.

Montarea capacelor se face dupa ce au fost montate fasiile laterale , beneficiarul nostru a mers pe doua culori pentru acoperirea strcuturii metalice, alb si verde, dar fiecare isi poate alege orice alta culoare din paletarul nostru de culori pentru prelata.

piatra-neamt-13

piatra-neamt-14

Balonul este gata montat si prelate intinsa, toata manopera a dupar 5 zile, tinand cont ca vremea a tinut cu noi, ne apucam de amenajarea terenului in interior, adica montarea gazonului sintetic artificial, Wembley duo color este gazonul sintetic ales de beneficiarul nostru, este un gazon foarte bun si rezistent raportat calitate pret, are inaltimea de 50  cm, si necesita umplerea cu nisip curators si granule de cauciuc, terenul de fotbal artificial este trasat cu linie alba.

piatra-neamt-15

Beneficiarul ne-a solicitat sa ii construim si o tribuna pentru spectatori, ai am amenajat acest spatiu sa fie inclus in terenul de fotbal si acoperit cu prelata.

piatra-neamt-16

Tabela electronica a fost montata pentru o mai buna organizare a echipelor jucatoare si o contabilizare a golurilor inscrise de echipe.

piatra-neamt-17

Incalzirea s-a facut cu Tub radiant pe gaz P=45kW  lungime 8 m ecran refl. otel aluminizat, au fost montate initial 4 tuburi, dar beneficiarul ne-a mai solicitat inca 2 tuburi pentru o mai mare caldura, este optiunea dansului.

piatra-neamt-18

Terenul dispune de vestiare tip container care au toate utilitatiile, de la vestiare, cabine de dus, wc, apa calda.

piatra-neamt-19

Fiecare echipa are propriul vestiar ca sa nu se ajunga la conflicte inainte de meci sau dupa meci!!!.

piatra-neamt-20

Au fost montate portile de dimensiunea 2m x 3m, au fost livrate maiourile de departajare, mingea de fotbal si echipele pot sa intre pe teren la miscare.

Bafta baieti!

SC ACATRANS SRL este responsabila pentru constructia acestei baze sportive de la A la Z, toti cei care sunt interesati de o asemenea baza sportiva sunt rugati sa ne contacteze la tel: 0745003680 sau mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., situl nostru este: www.gazonartificialsintetic.ro  sau www.gazonartificial.ro

Baza sportiva Piatra Neamt balon presostatic

In randurile de mai sus povesteam despre beneficiarul nostru care isi dorea o baza sportiva pe terenul viran proprietate, si la recomandarea noastra s-a hotarat asupra unu teren de fotbal cu gazon sintetic acoperit cu balon tensiostatic cu nocturna si incalzire pe timp de iarna, si asupra a doua terenuri de tenis/multisport cu gazon artificial acoperite cu balon presostatic si cu nocturna. Aceste doua terenuri o sa fie construite in continuarea terenului de fotbal cu gazon artificial conform spatiului pus la dispozitie de catre beneficiarul bazei sportive.

Mentionam ca lucrarile de infrastructura la terenul de fotbal cu gazon sintetic acoperit cu schelet metalic cat si la terenurile de tenis cu gazon artificial rosu au inceput in paralel, si in pozele noastre o sa apara stadii diferite de la ambele lucrari, in concluzie cand am plecat de la aceasta lucrare au fost finalizate ambele terenuri, cand am iesit noi de pe teren au intrat jucatorii.

Infrastructura terenului de tenis cu gazon artificial si acoperit cu balon presostatic nu este la fel de costisitoare ca si cea de la terenul de fotbal cu gazon artificial si structura metalica. In mare parte pasii pentru infrastructura  sunt aceesi: decopertarea pana la 30 cm, compactarea, stratul de balast, nivelarea si compactarea stratului de balast, strat de piatra, nivelarea si compactarea stratului e piatra sparta, si placa de beton care la terenul de tenis cu gazon sintetic este obligatorie fata de terenul de fotbal cu gazon artificial unde este optionala. Diferenta este ca la terenul de tenis cu gazon artificial mingea trebuie sa sara, fata de terenul de fotbal artificial unde nu trebuie sa aiba o duritate asa de mare.

piatra-neamt-21

Si am trecut la treaba, am compactat suprafata de joc si am facut gaurile pentru stalpi, am suprainaltat stalpii pana la 6 m inaltimea gardului,se fac contravantuiri, pe fiecare stalp se monteaza nocturna,desi este si nocturna pe balonul presostatic, dar tinand cont ca pe timp de vara balonul presostatic este adunat  cu tot cu nocturna, atunci nocturna exterioara este montata pe stalpii din fundatiile tereului,  am montat plasa zincate pana la 2 m, de fiecare stalp se prinde cate un carlig pentru plasa textila de protectie si acoperire (capac), fiecare stalp se vopseste in culoarea aleasa de beneficiar. Pe marginea terenului se se prind in centura armata inele impreuna cu barele care trec prin fusta balonului presostatic, care au rolul de a mentine balonul presostatic la sol.

piatra-neamt-22

piatra-neamt-23

Montarea balonului presostatic se face conform schitei si a unui plan, balonul are usa de acces care trebuie pozitionata conform solicitarii clientului mentionata inainte de prelucrarea balonului presostatic. Balonul presostatic are inclus in pret generatorul de aer cald si nocturna care trebuies legate la o sursa de energie electrica si de gaz care trebuie sa fie amenajata inaintea montarii balonului presostatic.

In prealabil se monteaza gazonul sintetic artificial pentru tenis de culoare rosie si pe margine verde marcat cu linii albe,se introduce nisipul curators si se monteaza stalpii de tenis si se pune plasa pe stalpi. Dupa ce sunt gata toti pasii acestia se trece la umflarea balonului presostatic cu aer cald care dureaza in jur de 2 ore. Din experienta mentionam ca, costurile de intretinere pentru un balon presostatic sunt mult mai costisitoare fata de un balon cu structura metalica.

piatra-neamt-24

Clientul nostru a mers si pe varianta de gazon sintetic multisport si cand nu sunt competitii de tenis, si automat s-au montat stalpi de tenis mobile, care se monteaza si se demonteaza foarte repede. Dupa ridicarea balonului presostatic se monteaza nocturna.

Intretinerea gazonului sintetic este la indemana oricui, si nu implica costuri foarte ridicate, el trebuie periapt si umplut anual cu nispi curators,  trebuie curatat pet imp de vara de frunze, mizerii, si tot felul de obiecte care ajung pe teren.

De mentionat este faptul ca jucatorii de fotbal sau tenis pe gazon sintetic nu au voie sa fumeze in prejma gazonului sintetic, si a baloanelor acoperite cu prelate, si intre pe gazonul sintetic cu ghete speciale nu cu crampoane, acestea distrugand gazonul artificial.

Balonul nostru este gata pentru competitii sportive.

Sportivi care practica sporturi in baloane presostatice trebuie sa stie ca temperature in balon este destul de ridicata si trebuie sa-si adapteze tinuta sporiva.

Acesta esterezultatul final al bazei sportive cu gazon sintetic de la Piatra Neamt.

Toti cei care sunt interesati de o asemenea baza sportiva sunt rugati sa ne contacteze la tel: 0745003680 sau mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., situl nostru este: www.gazonartificialsintetic.ro  sau www.gazonartificial.ro

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6