Baza sportiva Panalim Cisnadie

Din pasiune pentru sport si pentru o dezvoltare pe planul de afaceri clientul nostru a luat hotararea sa construiasca o baza sportiva compusa din 2 terenuri de tenis pe zgura si un teren de fotbal cu gazon artificial.

Terenurile de tenis pe zgura sunt foarte apreciate in special de jucatorii profesionisti  pentru viteza pe care o genereaza. Zgura este obtinuta din argila sortata la diferita granulatie. Zgura rosie de garnulatie 7-15, care se foloseste ca baza pentru pietrisul margaritar din fundatie, zgura rosie granulatie 3-7 folosita ca strat de mijloc peste zgura de granulatie 7-15, si zgura rosie de granulatie 0-3, care este suprafata de joc si se aplica peste zgura de granulatie 3-7. Zgura rosie se mai foloseste si la pistele de atletism, in fabricarea caramizilor a boltarilor in domeniul constructiilor. Constructia unui teren de tenis pe zgura este o investitie destul de costisitoare, la fel si intretinerea lor.

Intretinerea terenurilor de zgura este mult mai costisitoare fata de terenurile de gazon sintetic, trebuie udate foarte des pentru a evita ridicarea prafului in timpul jocului, adaugarea de zgura, fixarea liniilor de plastic sau a marcajelor, perierea terenului.

Investitia minima pentru constructia unui teren de zgura este de 20.000 euro si poate ajunge pana la 45.000 euro, depinde de fiecare client ce isi doreste, de suprafata terenului, aceste costuri include si infrastructura, stratul de zgura, si o minima accesorizare.

Dimensiunile standard ale terenurilor de tenis sunt: suprafata de joc 23,77m x 10,97 m, spatiile de miscare pe liniile laterale 3,66m pe fiecare parte. Suprafata totala de joc este de 670 mp, si recomandam un gazon intre 15mm-25mm in functie de infrastructura fiecaruia sau de nivelul de performanta a jucatorilor.   

Investitorii  majoritari sunt persoane fizice care prefer sportul pe echipa ( minifotbal, baschet) in detrimental celor individuale. Se ia in calcul amortizarea investitiei intr-un timp cat mai scurt si clientii sa plateasca cat mai putin, la sportul pe echipe pretul inchirierii devine mai accesibil fiind impartit la un numar mai mare de participant, si nu la max 4 persoane la un teren de tenis. Acesta a fost si motivul pentru care beneficiarul nostru a amenajat si un teren de fotbal . Pentru un flux continuu de clientii pe o perioada de 12 luni pe an noi recomandam si acoperirea terenurilor ori cu structura metalica cu prelate sau cu balon presostatic.

Costurile unuie investitii de acoprire cu structura metalica cu prelata sunt mai ridicate fata de unul cu balon presostatic, dar cel dintai avand costuri mai reduse de intretinere. Amortizarea unei astfel de investitii poate fi facuta intr-un interval de 18-24 de luni cu o medie de joc de 7 ore/zi. Pentru a obtine venituri cat mai consistente se poate merge pe tarif diferentiat in functie de orele de joc.

Solicitarile cele mai multe provin din Bucuresti dar si din orasele mari din tara, dar sa nu uitam si de zonele turistice, de la proprietarii de pensiuni, hoteluri, care doresc sa puna la dispozitia clientilor si activitati sportive pentru relaxare.

SC ACATRANS SRL va sta la dispozitie pentru informatii legate de constructia de baze sportive, terenuri de sport, parcuri de copii, terenuri de tenis, acoperire de terenuri, terase, amenajari interioare, amenajari baruri, gazon decorativ, tribune, la tel: 0745003680, mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., web: www.gazonartificial.ro

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7