Balon tensiostatic

Acoperiri baze sportive  cu structuri metalice si baloane

Societatea noastra executa la comanda structuri metalice de acoperire pentru terenuri de sport mini-fotbal ,tenis sau multisport,amenajate cu gazon sintetic,tartan sau zgura. 

In continuare va prezentam  cateva schite si informatii generale pentru acoperirea unui teren de minifotbal cu dimensiuni  de 40x20 metri, suprafata acoperita luata in considerare fiind de 42x24 metri, acestea fiind cel mai des intalnite si utilizate dimensiuni.

balon-tensiostatic-1

Recomandarea noastra,atat din experienta exploatarii unui astfel de teren (vezi teren fotbal acoperit Cora Cluj)cat si din prisma  experientei acumulate  de-a lungul timpului  in ceea ce priveste constructia de baze sportive acoperite (vezi sectiunea “LUCRARI”)este de a se aloca o suprafata mai mare de teren pentru terenul de fotbal. De exemplu,pentru un teren de fotbal cu gazon artificial sunt  recomandate urmatoarele dimensiuni optime: 46m x 24m,astfel distanta dintre tuse(suprafata de joc) va avea lungimea de  43 m iar latimea de 21 m. Desigur, aceste  dimensiuni nu sunt impuse de nici o reglementare in domeniu iar anumite restrictii se  vor aplica doar in cazul inscrierii in diverse campionate de profil ( campionate de minifotbal sau tenis destinate amatorilor) unde regulamentele proprii referitoare la  dimensiunile obligatorii  ale suprafetelor de  joc trebuie respectate. Acele regulamente vor impune deasemenea si tipul de gazon sintetic(inaltimea firului de iarba in cazul gazonului artificial, grosimea tartanului,etc) precum si regulamentul de joc specific competitiei respective,fotbal sau tenis.

In primul rand este bine de stiut ca ,atat din cauza  costurilor mari de intretinere a baloanelor presostatice ,cat si din prisma exploatarii  pe toata durata anului(deci fara a fi sezonier!) recomandam  achizitionarea baloanelor tensiostatice in detrimentul  celor presostatice. In plus,baloanele pe structura metalica vor acoperi  si vara terenul de sport  oferind jucatorilor de fotbal pe gazon sintetic un plus de confort prin faptul ca  partida de fotbal/tenis se va desfasura in umbra,iar posibilitatea  de  a  indeparta prelatele laterale atat pe lungimea cat si pe latimea terenului de sport va oferi un confort termic sporit.

balon-tensiostatic-2

Pentru a putea construi un teren de sport  acoperit este bine de stiut ca  avem nevoie de o infrastructura si de fundatii speciale pentru  fiecare teren in parte.Astfel,nici un proiect nu va avea aceleasi caracteristici  indiferent daca se  doresc aceleasi dimensiuni  ca si la un proiect existent.Totul depinde de studiul geofizic si proiectul tehnic care impun tipul si dimensiunile  fundatiilor, tipul/modelul  de armatura de fier,tipul de beton,etc.

balon-tensiostatic-3

Fundatiile terenurilor de sport vor fi  executate sub supravegherea inginerilor specialisti, sub indrumarea  lor si cu respectarea intocmai a planurilor furnizate de proiectanti.Acestea vor fi formate  din fundatii izolate care vor fi  legate intre ele  de o centura de beton armata si ea conform proiectului.

Infrastructura  se poate amenaja  atat cu piatra sparta ,agregate si nisip cat si cu beton sau asfalt (despre infrastructura vom vorbi intr-un articol viitor).

balon-tensiostatic-4

Mai jos va prezentam cateva poze de la lucrarile de gen  executate de societatea noastra  in diferite orase din tara ,unde veti putea  observa diverse tipuri de fundatii si de infrastructuri(pat de nisip pe agregate de piatra sparta compactata/asfalt sau beton).

balon-tensiostatic-5

balon-tensiostatic-6

Structura metalica pentru acoperirea  terenurilor de sport se face cu otel vopsit (garantie 10 ani  sau galvanizat garantie 15 ani)  si cu prelata(garantie 5-10 ani)

balon-tensiostatic-7

Materialul de acoperire este o folie anticondens alba tip sattler popypan -670g/mp-930 g/mp cu o rezistenta foarte mare la rupere si sfasiere, rezistenta la temperaturi cuprinse intre -30 si +70 grade Celsius. Recomandam utilizarea prelatei de culoare alba, astfel incat sa asigure un iluminat natural pe timp de zi.

balon-tensiostatic-8

Acoperirea  terenurilor de sport  se face cu un tip de prelata care nu permite patrunderea razelor de soare  pe teren si astfel se evita incalzirea lui dar trebuie precizat ca  aceasta prelata este translucida si permite patrunderea luminii in timpul zilei,fara a fi nevoie de pornirea sistemului de iluminat a terenului de sport.

balon-tensiostatic-9

balon-tensiostatic-10

La cerere oferim si amenajarea cu nocturna a terenurilor de sport .Pentru iluminarea terenurilor  de sport propunem folosirea  proiectoarelor de 400 W care vor fi dispersate pe suprafata terenului de fotbal in mod egal,astfel incat sa nu avem “puncte moarte”/”umbre”.Din experienta ,desi proiectoarele cu led au  un consum scazut ,investitia initiala cat si lumina mult mai slaba  difuzata de acestea ,recomandam  achizitionarea  proiectoarelor cu bec in defavoarea celor cu led.

balon-tensiostatic-11

Mai ales la terenurile acoperite cu structura metalica recomandam instalarea  unei tabele electronice care sa indice eventual scorul si minutul de joc.Aceste tabele electronice sunt foarte utile in cazul desfasurarii  de competii sportive pe terenul  cu gazon artificial de minifotbal.

Va  oferim consultanta gratuita pe toata durata  contractului  in ceea ce priveste  constructia si exploatarea terenului de fotbal sau tenis

balon-tensiostatic-12

Societatea noastra poate executa atat pe baza de comanda cat si la fata locului acoperiri de tribune pentru spectatori,cat si diverse modele de terase sau orice alte lucrari de gen conform unui proiect existent precum si preferintelor beneficiarului.

balon-tensiostatic-13

Pentru constructia de baze sportive acoperite,terenuri de fotbal cu gazon sintetic ,structuri metalice,terenuri de tenis acoperite, baloane presostatice va rugam sa ne contactati la telefon:0745.003.680 sau trimiteti un mail la  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.